Onderzoek

Help je mee?

De HoorToren, het lespakket voor basisscholen over je oren en je gehoor, wordt op dit moment vernieuwd en daarbij kunnen we jouw hulp gebruiken. 

Door regelmatig naar harde geluiden te luisteren kan je gehoorschade krijgen en dat is niet meer te herstellen. Daarom is het belangrijk om al op jonge leeftijd aandacht aan het gehoor te besteden. Een docent Voortgezet Onderwijs benadrukt dat: “Ik denk wel dat het belangrijk is aangezien die kinderen dag en nacht met oordopjes in lopen. Je merkt ook als die kinderen onderling met elkaar praten dat ze steeds harder met elkaar praten.”

Het lespakket

Daarom heeft VeiligheidNL een online lespakket ontwikkeld zodat kinderen op jonge leeftijd leren hoe zij goed voor hun oren kunnen zorgen, de HoorToren. Het lespakket heeft lesmateriaal voor alle basisschoolgroepen en bestaat uit opdrachtkaarten, spelletjes, posters, werkbladen en een quiz. Het lespakket is onderdeel van Gezonde School en is erkend door het RIVM Centrum Gezond Leven.

Het onderzoek

Om de HoorToren goed aan te laten sluiten bij de doelgroep, voert VeiligheidNL een onderzoek uit waarbij we benieuwd zijn naar jouw mening! Wat vind jij van het materiaal, op welke manier kan/wil jij het lespakket gebruiken en in hoeverre past de inhoud de kinderen? Doe jij mee?

Voor het onderzoek ga je aan de slag met de HoorToren: je geeft een paar lessen (ongeveer 30 minuten per les) in de periode vóór eind januari 2023 en vult achteraf een vragenlijst in (ongeveer 15-20 minuten). Met jouw input wordt de HoorToren nóg beter! Meld je hier aan!

Doe je mee?

  • Dan maak je als eerste gebruik van de vernieuwde lessen;
  • Help je gehoorschade bij kinderen voorkomen;
  • Ontvang je een boekenpakket naar keuze twv 100 euro voor in de klas;
  • en maak je kans op een reisje met de klas naar CORPUS!

Klik hier voor het aanmeldformulier. Of neem contact op met Bianca Westhoff als je nog vragen hebt via b.westhoff@veiligheid.nl of 06 - 38 69 50 02